Sett ovnen på 180°C

Kok risen etter anvisning på pakken.

Kutt alle grønnsakene. Del pak choien i to bunker slik at du ikke blander de hvite stilkene med de grønne bladene.

Legg fisken i en ildfast form. Gni den inn med olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 12 minutter.

Varm en vid kjele med litt rapsolje og begynn med å frese paprika, de grove bitene med pak choi, squash og purre til de er blanke. Tilsett deretter de grønne bladene til pak choien, hvitløk, chili og ingefær. La det hele surre et par minutter. Tilsett fish sauce, saften av en halv lime, litt revet limeskall, salt og pepper.

Server fisken med de wokede grønnsakene og nykokt ris.

Kommentar:
Har du ikke fishsauce kan du bruke soyasauce eller andre asiatiske smaker.
Ønsker man en mildere rett kan man droppe hvitløk, chili og ingefær.
Har du cashewnøtter i skapet? Hakk grovt og drys over før servering!


Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk steinbitt
kaldpresset rapsolje*
salt og pepper*

3 dl ris

½ stk pak choi – i biter
½ stk gul squash – i skiver
½ stk paprika – i grove biter
½ stk purre – i skiver
100 g ingefær – finhakket eller revet
½ stk chili – finhakket
1 fedd hvitløk - finhakket
2 ss fish suace*
1 ss soyasauce*
½ stk lime – saften og revet skall

*Fra kjøkkenskapet