Varm ovnen til 200°C og kutt grønnsaker som beskrevet.  

Varm en stor kjele med litt olje og stek squash til det er blankt. Tilsett hvitløk, fennikelfrø (kan sløyfes) og la det surre 1 minutt før du tilsetter poteter og sitronsaft. 

Tilsett vann, buljongterning og la det koke under lokk til potetene er møre. 

Kok egg i 6 minutter (eller slik du foretrekker). Avkjøl eggene i kaldt vann før du skreller de. 

Kutt et par tynne brødskiver og legg de på et bakebrett. Dryss over litt olivenolje og stek i ovnen til de er sprø og gylne. La de avkjøle seg før du knuser krutongene med fingrene til mindre biter.

Tilsett spinat og rømme i suppen. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin og smak til med salt og pepper.  

Server suppen med bløtkokt egg delt i to og sprø brødkrutonger drysset over.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 squash, ternet
½ løk, ternet
300 g potet, skrelt/ternet
1–2 fedd hvitløk, hakket
½ sitron, saften
1 ts fennikelfrøK (kan sløyfes)
1 terning grønnsaksbuljong K
7 dl vann
1 pk spinat, vasket
½ beger Rørosrømme

1 pk egg
½ brød
olivenolje K
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet