Varm oven til 230°C.

Kok speltperler i rikelig med vann og en buljongterning i 20 minutter. 

Finn frem en gryte og en stekepanne. 

Varm gryten med litt smør og olje. Stek 2/3 av gresskaret til det begynner å ta farge. Tilsett løk og hvitløk, og stek til løken er blank. 

Varm stekepannen med litt smør og olje. Stek resten av gresskaret sammen med litt salt og pepper til det er gjennomstekt og karamellisert. 

Skjær fennikel så tynt du klarer med en mandolin eller skarp kniv. Vend med litt olivenolje, salt og pepper. 

Når speltperlene nærmer seg ferdig, men fortsatt har litt tyggemotstand, sil av kraften i et målebeger (kraften skal brukes senere). 

Tilsett speltperlene i gryten. Vend inn revet parmesan og spe forsiktig med kraft til speltottoen har konsistens som en litt tynn risengrynsgrøt. Smak til med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft. 

Server speltottoen toppet med karamelliserte gresskarbiter og fennikel. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk speltperler
buljongterning K

1 flaskegresskar, finternet
1 løk, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
½ bit parmesan, revet
½ bunt persille, grovhakket
1 sitron, saften

1 fennikel, høvlet

smør K
olivenolje K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet