1. Varm ovnen til 200°C.

  2. Kok røde linser etter anvisning på pakken. Følg med mot slutten av koketiden slik at de ikke blir overkokt og grøtete.

  3. Legg porsjonsstykker av torsken i en ildfast form. Hell over soyasaus, revet ingefær, finhakket chili, nykvernet pepper og litt lime- eller sitronsaft.

  4. Kle formen med folie og bak i ovnen i ca. 15 minutter. Steketiden vil variere ut fra tykkelsen på torsken, så bruk gjerne et steketermometer for perfekt resultat - fisken skal ha en kjernetemperatur på 56 grader.

    Mens fisken baker:

  5. Varm en stekepanne med litt olje på litt over middels varme. Stek sopp til den begynner å ta farge. Tilsett resten av grønnsakene og stek til de har fått god farge og er møre. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt soya- saus eller fishsauce.

  6. Riv eplet på det groveste på rivjernet. Bland med yoghurt og smak til med karrikrydder, salt, pepper og eventuelt litt sitron- eller limejuice.

  7. Server torsken med soyasausen fra formen, stekte grønn- saker, røde linser og epledressingen.

 

Middagstips:

Bruker du ikke opp all ingefæren som fulgte med i kassen? Bruk resten til å lage ingefærté, gjerne med sitron og honning! Kok opp vann og la skiver av ingefær og sitron trekke i vannet. Smak til med honning.

Tid: 30 min


1 pk torsk, porsjonsstykker
ca. 3 cm ingefær, finrevet
4-5 ss soyasaus*
1⁄4 - 1⁄2 bit chili, finhakket uten frø

1 pose sopp, skivet
1 løk, skivet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 squash, skivet
1 paprika, strimlet

3 dl røde linser

1 eple, revet
1⁄2 Rørosyoghurt
1 ts karrikrydder*

olje til steking*
salt og pepper*
sitron- eller limejuice**
*fra kjøkkenskapet
** kan sløyfes