Soyasmør er den perfekte sausen til fisk med kun 3 enkle ingredienser. Har man ikke laget det før, kan det virke litt kinkig, men følg stegene her så vil du fort oppdage hvor enkelt det faktisk er!

Server sausen til hvilken som helst fisk. Dette er den enkeleste måten å gjøre hverdagsmåltidet om til en fest!

1. Ha 1 ss finhakket løk og 1 ss soyasaus i en liten skål:

fremgangsmåte soyasmør


2. Smelt 50 g smør og la det bruse litt slik at det brunes:

fremgangsmåte soyasmør


3. Når det er nøttebrunt, og også nøtteaktig i lukten, er det klart. Pass på å ikke svi det:

fremgangsmåte soyasmør


4. La smøret stå rolig 10 sek i kjelen så bunnfallet får sunket før du forsiktig heller i smør:

fremgangsmåte soyasmør


5. På grunn av det varme smøret i den kalde soyasausen vil det helt naturlig bruse og
      frese litt når du heller:

fremgangsmåte soyasmør


6. Hell forsiktig og stopp innen bunnfallet i kjelen følger med. Tilslutt - spis middag!

fremgangsmåte soyasmør


50 g smør
1 ss finhakket løk, gjerne sjalottløk
1 ss soyasaus eller tamari


Sjekk ut oppskrifter med soyasmør her:

Laks med blomkålpuré, perletomat og soyasmør
Laks med rotgrønnsaker og soyasmør
Torsk med blomkålpuré og soyasmør