1. Varm en stor gryte med litt olje. Stek søtpotet og purre til det er gyllent og purren er myk. Tilsett vann og la det koke i 15 minutter. Tilsett fløten og kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.
     
  2. Varm en stekepanne med litt olje. Stek løk, brokkoli og fennikel til det er mørt. Vend inn linser og persille, la det bli varmt.
     
  3. Server suppen med linseblandingen og brød.

Middagstips

Ønsker du mer dybde i suppen, tilsett en buljongterning i vannet.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 purre, strimlet
500 g søtpotet, små terninger
1 liter vann
1 kartong fløte

1 løk, tynne strimler
1 boks linser, silt & skylt
1⁄2 fennikel, tynne strimler
1⁄2 brokkoli, buketter
1/3 potte persille, finhakket

1 rugbrød
olje til steking*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
*
*kan sløyfes