Varm ovnen til 230°C. 

kok ris etter anvisning på pakken.

Kutt søtpotet i terninger og vend med litt olje, salt, pepper og litt av begeret med krydder på et stekebrett. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til søtpotetene er møre. Rør en gang underveis. 

Varm en gryte med litt olje. Stek løk, paprika, chili og hvitløk til det er blankt. Tilsett resten av krydderet og fres i 20 sekunder. Tilsett tomatpassata, vann, kidneybønner og la gryten koke litt inn i ca. 10 minutter. 

Tilsett de bakte søtpotetene i gryten og smak til med salt, pepper og limesaft.

Server søtpotetcurrien med koriander, Rørosyoghurt og ris.

Tid: 35  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

600 g søtpotet, ternet
1 beger karrikrydder

1 løk, skivet
1 rød paprika, ternet
1 gul paprika, ternet
1 rød chili, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 glass tomatpassata
1 dl vann
1 boks kidneybønner, silt/skyldt
1 lime

½ beger Rørosyoghurt
1 potte koriander

salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet