Har du lyst på noe skikkelig søtt og godt, uten alt sukkeret? Prøv våre søtpotetbrownies! Det høres kanskje litt rart ut, men søtpotet er naturlig søtt, og når du blander søtpotetmos med dadler får du en skikkelig seig, myk og klissete kake. Oppskriften gir en mild sjokoladesmak, så om du liker det mer kraftig kan du smake deg frem til mer kakaopulver. Du kan også styre sødmen etter hvor mye dadler du tilsetter. Søtpotet er dessuten fylt med antioksidanter, vitamin A, fiber og er naturlig blodsukkerregulerende for mer langsom energi som varer lenger. Vi har også brukt rå kakao som er proppet med viktige vitaminer og mineralser som magnesium, kalsium og jern. Med andre ord; Kos deg med god samvittighet!

Slik gjør du:

Varm ovnen til 180°C.

Skrell og kutt søtpotet i små terninger. Damp eller kok til de er møre
og faller lett fra hverandre.

Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin til mel. Kjør de så fint du ønsker selv. Vi synes det er godt med litt nøttebiter i kaken. Bland mandlemelet i en bolle med det andre melet, kakao og salt.

Ha de kokte søtpotetene i en kjøkkenmaskin sammen med dadler. Kjør til du får en seig og søt miks. Bland miksen inn med de andre ingrediensene til du har en jevn deig som er ganske fast.

Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir og stek i 30-40 minutter. La kaken avkjøle seg helt før servering.

Tid: 50 minutter
Vanskelighetsgrad: Lett


600 g søtpotet
15-20 dadler
80 g mandler/mandelmel
100 g bokhvete-/fullkorn rismel
6 ss rå kakaopulver
en klype salt