Varm ovnen til 230°C. 

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann og kok ternet
potet i 5 minutter. Tilsett hel tomat og chili etter 3 minutter og la det koke med de to siste minuttene. Sil av vannet. 

Vend potetene og i litt smør eller olje i en ildfast form. Bak i ovnen i ca. 15 minutter til de er gylne.

Varm en panne med litt olje på middels varme. Stek løk og hvitløk til løken er blank. 

Kjør den kokte tomaten (med skall) og chilien sammen med den stekte løken til en tykk salsa med stavmikser eller
kjøkkenmaskin. Smak til med salt om nødvendig. 

Varm en panne med litt olje på høy varme. Snitt pølsene med en skarp kniv på en ene siden og stek i pannen til de er
gjennomstekt og fått fin farge.

Løft pølsene ut av pannen og stek paprika og løk i samme panne til det tar farge. 

Server pølsene med stekte grønnsaker, ovnsbakte poteter og salsa.

Tid: 35  minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, ternet

1 pk chilipølse

½ løk, båter
1 paprika, grove biter
1 grønn paprika, grove biter

salsa
½ løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 grønn chili
2 tomater
½ potte koriander

salt & pepperK
olje til stekingK


K = fra kjøkkenskapet