1. Varm ovnen til 200°C.
     
  2. Stek sopp, gulrot og løk til det er gyllent. Tilsett linser, fløte og vann. Kok suppen i 15 minutter til linsene er møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.
     
  3. Stek hirsebrødet i ovnen i 5-8 minutter.
     
  4. Bland sammen ingrediensene til salaten. Smak til med litt god olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
     
  5. Server soppsuppen med skjørost- & kikertsalat og nystekt hirsebrød.

Tips

Ikke stek for mye sopp i gryten om gangen. Soppen bør få ligge alene uten å bli rørt i et par minutter, rist så på pannen og tilsett smør. Vend soppen i smøret, og når den er gyllen, er den klar.

Tid: 30 minutter
Antall personer: 4


1 pose aromasopp, grovhakket
1 gulrot, revet
1⁄2 løk, strimlet
1 dl røde linser
1 kartong fløte
9 dl vann
1 hirsebrød

salat:
1 boks kikerter, silt
1 rødløk, finternet
1⁄2 beger skjørost
1/3 potte persille, finhakket

smør til steking*
olivenolje*
sitronsaft*
salt og pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes