1. Kok opp vann og rør ut buljongen til ferdig kraft. 

  2. Kutt grønnsakene som beskrevet. Det hvite på fennikelen skal kuttes, eller høvles med en mandolin, til supertynne skiver. De grønne toppene skal finkuttes slik som løk.

  3. Varm en vid kjele med en blanding av olje og smør. Stek sjalottløk, sopp, toppene på fennikelen og hvitløk til soppen har fått farge. Smak til med salt og pepper. Tilsett risottorisen og la den steke mens du rører til den er blank – det er viktig at den ikke tar farge.

  4. Har du 1-2 dl hvitvin fra helgen du må bruke opp? Tilsett i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Om ikke, hopper du til neste linje:

  5. Tilsett et par øser kraft og la det koke nesten helt inn mens du rører. Fortsett på denne måten i ca. 20 minutter til risen er ”al dente”, det vil si myk utenpå og litt hard inni. Konsistensen skal være som en tynn risengrynsgrøt.

  6. Når du er fornøyd med risottoen, lett i noen klatter med smør og revet parmesan. Sett på lokk og la risottoen hvile i 3-4 minutter innen du smaker til med salt, pepper, sitronsaft og vender inn hakket persille.

  7. Vend sammen ruccola, høvlet fennikel, olivenolje, salt og pepper rett før servering, og server til risottoen.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1,1 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong*

2 sjalottløk, finhakket
1 pk kantarell, revet i to
1 pk aromasopp, kuttet i biter
Grønne fennikeltopper, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 dl risottoris
1 parmesan, revet
1⁄2 sitron, saft

1 fennikel, det hvite, høvlet
1⁄2 bunt persille, hakket
1 pk ruccola

smør*
stekeolje*
salt & pepper*
olivenolje*


 

*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes