1. Rør tyttebær med sukker. Bruk baksiden av en skje og mos bærene litt for å få ut litt av væsken fra bærene slik at sukkeret løser seg lettere opp.

  2. Kok potetene i rikelig med lettsaltet vann. Koketiden på potetene vil variere etter størrelse på potetene. Når det er ca. 5 minutter igjen på koketiden, tilsett brokkoli og la det kokes ferdig sammen. 

  3. Varm en vid gryte (gjerne støpejern) med en blanding av smør og stekeolje på høy varme. Stek svinekjøttet til det har fått en god stekeskorpe og er gjennomstekt. La kjøttet ligge i fred i pannen og deretter snu kjøttet– hvis du rører for mye rundt i pannen blir det ”kokt” i stedet for stekt og seigt. Løft kjøttet ut av pannen og legg til side. 

  4. Kutt grønnsakene som beskrevet. Bruk hendene til å rive kantarellen.

  5. Tilsett litt mer smør og olje i gryten og stek sopp, løk, squash og hvitløk i ca. 5 minutter til løken er blank.

  6. Pepre grønnsakene i gryten godt, tilsett mel og rør rundt. Tilsett vann, buljongterning, kok opp og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn rømmen og smak til med salt og pepper

  7. Topp gryten med hakket persille og server med rørte tyttebær, potet og brokkoli.

 


 

Middagstips

Smelt en skive brunost inn i sausen hvis du har – det gir god dybde til retten.

 

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 beger tyttebær
1 ss sukker*

600 g potet
1 brokkoli, buketter 

1 pk svinekjøtt, strimlet

1 pk kantarell, revet
1 pk aroma sopp, skivet
1 løk, finsnittet
1 squash, ternet
2 fedd hvitløk, finsnittet
1 ss mel*
1⁄2 liter vann
1 terning kyllingbuljong*
1⁄2 beger Rørosrømme

1⁄2 bunt persille, grovhakket
smør*
stekeolje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes


 For glutenfri oppskrift bruk jyttemel, bokhvetemel, kikertmel eller en lys glutenfri melblanding.