Varm ovnen til  220°C.

Legg sopp på et stekebrett og vend inn olje og godt med salt og pepper. Bak i ovnen til den har fått farge, ca. 10 minutter.

Kutt resten av grønnsakene som beskrevet. 

Varm en stor kjele med litt olje. 

Stek løk og gulrot til det er blankt. Tilsett krydder, chili, ingefær og tomat et par minutter. Vend inn yoghurt, linser, sitron og vann. 

Gi gryten et oppkok og tilsett soppen. La gryten småkoke til linsene er møre, ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.  

Kok ris etter anvisning på pakken. 

Sopp- & linsekarrien med ris og gjerne en skje yoghurt. 

Tid: 40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

400 g aromasopp, delt i to
1 løk, ternet
3 gulrøtter, ternet
1 pk krydder
1 ts sennepsfrø K (kan sløyfes)
2 ss ingefær, revet
½ chili, finhakket
2 tomater, ternet
½ beger Rørosyoghurt
1 pk linser
½ sitron, saften
1 dl vann

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet