En sommerdrink uten hodepine dagen derpå sa du? Denne sangriaen er nemlig alkoholfri! Er du ikke så bekymret over blåmandag? Erstatt vann med hvitvin for en hvit sangria eller Prosecco for en musserende sangria.

Uansett hvilken versjon du velger – en enklere og mer smakfull drink skal du lete lenge etter!

Denne drinken er frisk og passer også perfekt til en varm sommerdag. Nyt en mugge i skyggen av solbærbusken hvor den har sitt opphav.

Sangria passer til det meste av mat. En lett blanding passer bra til lyst kjøtt, men har du en dypere bærsmak til det gå godt til desserter av søtere slag.

Slik gjør du:

Solbær kan kokes ned til en sirup. Lag saft. Bruk det som frister. Her har vi laget en solbærsirup ved å koke ned friske bær med en spiseskje sukker pr. 100 g bær. Kok det ned med litt vann til en tykk sirup. Diverse av sesongens og hagens bær er lagt i fryseboksen og fungerer som isbiter med smak. Fersk appelsin vaskes grundig og skives. En kanelstang gir det hele en spennende spiss. Bland ut sirupen med vann og server sangriaen kald med isbiter, fryste bær, appelsinskiver og gjerne en kanelstang.

Tips:
Juks litt og kjøp ferdig solbærsirup. I våre restauranter bruker vi for eksempel Fars økologiske solbærsaft fra Alhaug Gård. Dyrket og plukket Midt i Mjøsa. For hånd. Ikke sprøytet. Ikke kunstgjødslet. Kaldpresset. Ingen bruk av enzymer. Pasteurisert, men kun varmet opp til 78 grader. Med andre ord: Ren vare!

Tid: 20 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Gir 1 liter


200 g solbær
2 ss sukker
1 liter vann eller bris