Kok opp en gryte rikelig med vann slik at den står klar til nudlene.

Stek kjøttet i en varm gryte med litt olje til det har fått en fin stekeskorpe. Legg kjøttet til side i en skål.

Varm den samme gryten opp igjen. Stek sopp og løk til det er mørt. Hvis det setter seg litt i bunnen, tilsett en skvett vann og ”kok gryten ren”.

Tilsett deretter squash og hvitløk og stek videre i 2 minutter.

Tilsettes videre 3,5 dl vann og kok grønnsakene i 6 minutter.

Kok nudlene i 5 minutter.

Tilsett pak choy i gryten med grønnsaker og kok i 3 minutter. Tilsett tilslutt det stekte kjøttet og retten er nå klar.

Smak til med salt, pepper og ca. ¼ dl soyasaus.

Anrett nudlene i bunnen av en dyp tallerken. Legg litt kjøtt og grønnsaker på toppen, øs over litt kraft fra grønnsakene og topp det hele med revet gulrot og finstrimlet purre.

Kommentar:
Hvor mye soyasaus du tilsetter er smak og behag, så smak deg frem. Du må gjerne også tilsette en dash fish sauce for litt ekstra ”umami”. Har du litt ingefær igjen kan du også finrive og tilsette sammen med hvitløken. Har du lime igjen også? Skvis over litt juice!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk soba nudler

1 pk strimlet svinekjøtt
kaldpresset rapsolje*

1 stk løk (tynne skiver)
100 g aromasopp (grovhakket)
3,5 dl vann
2 fedd hvitløk (finrevet)
½ stk gul squash (biter)
½ stk pak choy (i biter)

¼ dl soyasaus*
salt og pepper*

½ stk purre (tynne strimler)
150 g gulrot (grovraspet)

*Fra kjøkkenskapet