Varm ovnen til 180°C. 

Kok poteter i godt saltet vann til de er nesten møre. Tilsett deretter brokkolibuketter og gulrøtter og la det småkoke videre til grønnsakene er ferdig. Sil av vannet og smak gjerne til med en klatt smør, salt og pepper. 

Tørk av fisken og kvern over salt og pepper. 

Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Stek fisken med skinnsiden ned til skinnet begynner å ta farge. Tilsett et par ss smør, snu fisken og sett stekepannen inn i ovnen. La fisken steke til den flaker seg, ca. 4–5 minutter. Går ikke stekepannen din i ovnen kan du legge fisken over i en ildfast form.

Bland sammen rømme, agurk og smak til med salt og pepper.

Server skreien med potet, brokkoli og agurksalat.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600g potet, delt i fire
300g gulrot, skivet
1 brokkoli, buketter

1 pk skrei
smør & olje til steking K

½ beger Rørosrømme
½ agurk, høvlet/skivet

salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet