Varm ovnen til 180 grader.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Vask pak choi. Del i to slik at du ikke blander de grønne bladene med stilkene, da de har forskjellig steketid. Kutt i biter.

Kutt squash i halvmåner, paprika i grove biter og purre i skiver.

Finhakk chili, ingefær og hvitløk.

Smør en ildfastform med litt olje. Legg fisken i og ha over litt salt og pepper. Bak i ovnen til den flaker seg (ca. 10-15 minutter).

Varm en vid kjele med litt olje. Fres paprika, stilkene på pak choisen, squash og purre til de er blanke.

Tilsett bladene på pak choien, hvitløk, chili og ingefær. La det surre et minutt eller to.

Tilsett fish sauce. Smak til med saften av en halv lime, litt soyasaus, revet limeskall, salt og pepper.

Kommentar:

Ønsker man en mildere rett kan man droppe hvitløk, chili og ingefær og kun frese grønnsakene. Har du cashewnøtter i skapet, hakk grovt og drys over før servering!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris
1 stk pak choi
0.5 stk squash
1 stk paprika
0.5 stk purre
100 gram ingefær
0.5 stk chili
1 fedd hvitløk*
1 pk skrei
0.5 desiliter stekeolje*
2 spiseskje fish sauce (kan erstattes med mer soyasaus)*
1 spiseskje soyasaus*
0.5 stk lime
1 klype salt*
1 klype pepper*

*Fra kjøkkenskapet