Sett ovnen på 220°c.

Kok potet- og søtpotetterninger til de er møre.

Stek gulrot og løk i litt olje til grønnsakene er blanke. Tilsett tomatpuré og hvitløk, rør rundt og la det frese i ca. 30 sekunder. Tilsett vann og eventuelt en buljongterning og kok i ca. 10 minutter.

Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett i gryten. La det småkoke et par minutter videre og smak til med salt og pepper.

Sil av vannet på potetene, tilsett smør, mos til en stappe og smak til med salt og pepper.

Ha linsefyllet i dype porsjonsformer eller en ildfast form, topp med søtpotetmosen og riv over osten. Pass på at den ildfaste for- men din ikke er for stor. Da blir paien veldig flat, og potetmosen vil ikke dekke.

Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen.

Bland sammen salat, squash, agurk og tomat til en salat. Dryss over litt god olivenolje.

Middagstips:
Pass på å ikke bruke salt i vannet når du koker potetmosen. Da risikerer den å få en limete konsistens!

Tid: 45 min
Antall personer: 4


500 g søtpotet, skrelt og ternet
500 g potet, skrelt og ternet
1-2 ss smør*
salt og pepper*

2 stk gulrot, ternet
1 stk løk, finhakket
2 fedd hvitløk*, finhakket
1 1⁄2 ss tomatpuré*
3 dl vann
eventuelt 1 terning buljong*
2 bokser linser
salt og pepper*

1 ss maizena*
2 ss vann*

1⁄2 stk parmesan, revet
1⁄2 stk salat, vasket
1⁄2 stk sqaush, tynne skiver
200 g tomat, ternet
olivenolje*