Varm ovnen til 220°C.

Kok potet- og søtpotetterninger til de er møre, uten salt i vannet. 

Varm en stor gryte med litt olje. Stek gulrot og løk til det er blankt. Tilsett hvitløk, tomatpuré, rør rundt og la det frese i ca. 30 sekunder. Tilsett vann, eventuelt en buljongterning og la det småkoke i 10 minutter. 

Sil av bønnene og tilsett i gryten. 

Rør ut maizena i litt kaldt vann og tilsett i gryten sammen med purre. La det småkoke et par minutter videre og smak til med salt og pepper. 

Sil av vannet på potetene. Tilsett smør og mos til en stappe. Smak til med salt og pepper.

Ha bønnefyllet i dype porsjonsformer eller en ildfast form, topp med søtpotetmosen og riv over osten. Pass på at den ildfaste formen din ikke er for stor. Da blir paien veldig flat, og potetmosen vil ikke dekke. 

Stek i ovnen til osten er smeltet og gyllen og server rykende varm, rett ut av ovnen. 

Tid: 45 min
Antall personer: 4


500 g søtpotet, skrelt og ternet
500 g potet, skrelt og ternet
1-2 ss smør K 

200 g gulrot, ternet
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk K, finhakket
1 ½ ss tomatpuré K
3 dl vann
1 terning buljong K (kan sløyfes)
2 bokser kidneybønner, silt
½ purre, skivet

1 ss maizena K
2 ss kaldt vann K

1 bit Fosheim ost, revet
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet