1. Varm ovnen til 200°C
     
  2. Varm en stor panne eller gryte med litt olje. Gjerne av jern eller noe som kan tåle å settes i ovnen. Stek løk og hvitløk til det er blakt. Tilsett tomatbåter, tomatpassata og bønner. Gi det hele et oppkok, vend inn basilikum og smak til med salt og pepper.
     
  3. Dersom gryten din ikke går inn i oven, fordel tomatsausen i små porsjonsformer eller en ildfast form.
     
  4. Klekk eggene i formen/formene og stek i ovnen i 15-20 minutter til eggene har satt seg.
     
  5. Server med revet grana padana ost.

Middagstips

Smak til tomatsausen med litt chili for ekstra futt!

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 løk, ternet
2 fedd hvitløk, finhakket
300 g tomat, båter
1 glass tomatpassata
2 bokser smørbønner
1⁄2 pt basilikum, grovhakket
6 egg
1⁄2 grana padana, revet
salt & pepper*

 


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes