Varm ovnen til 180°C.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Skjær ut fire litt grove båter av sellerien og grovhakk resten. Vend de fire båtene i litt olje, sukker, salt og cummin. Legg i en ildfast form og bak i ovnen til de er møre. La de ligge under aluminiumsfolie til de skal serveres.

Varm en kjele med litt olje. Fres selleribitene og løk til det er blankt. Tilsett vann slik at grønnsakene er dekket og kok i ca. 20 minutter til sellerien er mør.

Sil av vannet på middagsperlene. Varm en stekepanne med litt olje. Fres kål, quinoa og purre til det er mørt og har fått fin farge. Fjern pannen fra varmen og vend inn revet gulrot.

Når sellerien i suppegryten er mør: Tilsett fløte og kok opp. Kjør suppen slett med en stavmikser. Om suppen blir for tykk kan du spe med litt vann. Smak til suppen med salt, pepper og litt sitronsaft.

Server suppen i dype skåler. Legg sellerien og middagsperleblandingen i hver sin skål og øs opp suppen. Topp gjerne med litt finhakket persille.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


ca. 1¾ stk selleri (skrelt, i grove biter)
½ stk løk (terninger)
1.3 liter vann
¾ kartong fløte
salt og pepper*
sitron

4 båter selleri (skrelt)
½ desiliter rapsolje*
1 klype salt*
1 klype sukker*
1 teskje cummin*

2 dl quinoa
1/4 stk kål (finsnittet)
1 stk purre (skiver)
1 stk gulrot (revet)

½ pt persille (finhakket)

*Fra kjøkkenskapet