Varm ovnen til 200°C.

Vend potet med olje, salt og pepper. Bak i ovnen til de er gylne i ca. 25 minutter.

kok speltperler etter anvisning på pakken.

Skrell selleri og kutt i skiver på ca. 1 1⁄2 cm tykkelse. Dette blir burgeren din. Stek dem i en varm panne med litt olje til de er gylne på begge sider. Legg dem inn i ovnen sammen med potetene og stek i 15-20 minutter til de er møre. Mot slutten av steketiden, smuldre over rouqeforten og la den såvidt smelte.

Bland sammen tomat, rødløk, chili og kokte speltperler. Vend inn litt olivenolje og smak til med limesaft og salt.

Varm burgerbrødene et par minutter i ovnen.

Anrett burgerbrødene med selleri, salat og tomatsalsa. Server med ovnsbakte poteter.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


4 burgerbrød fra Kolonihagen Bakeri
2 selleri
1 rouqefort
1⁄2 salat, hele blader
450 g potet, tynne båter

Tomatsalsa
1 1⁄2 dl spelt
200 g tomat, ternet
1⁄2 rødløk, fine terninger
1⁄2 chili, finkuttet
1⁄2 lime, saften

ekstra jomfru olivenolje*
olje til steking*
salt og pepper*

*Fra kjøkkenskapet