1. Varm ovnen til 220°C med grill.

  2. Kok opp en stor kjele med vann, tilsett potetene og la de småkoke i 3 minutter til de er gjennomvarme. Skru ned varmen på platen, tilsett fiskebitene og la de trekke i 3-5 minutter. Løft ut en fiskebit og trykk lett på den, når den flaker seg er den ferdig.

  3. Sil av vannet og sett kjelen tilbake på varmen og la vannet dampe bort. Riv i hvitløk, tilsett smør og mos til en så grov stappe som du selv ønsker.

  4. Pisk sammen egg, melk og hell over i gryten. Vend alt sammen til en litt løs puré og smak til med salt og pepper.

  5. Ha puréen i en ildfast form og stek i ovnen til den er gyllen på toppen, ca. 8 minutter (Følg med så den ikke brenner seg).

  6. Kok opp en kjele med 2 cm vann i bunnen. Damp brokkoli under lokk i ca. 4 minutter. Sil av vannet og tilsett gjerne en klatt smør eller litt olivenolje, salt og pepper.

  7. Vend sammen salat, tomat, agurk med litt olivenolje, salt og pepper.

  8. Server sei- & potetgratengen med dampet brokkoli og salat.

Middagstips:

Lag en vinaigrette til salaten: 1 dl olivenolje, 1/3 dl god eddik, 1⁄2 ts dijonsennep, 1 ts sukker eller honning. Hell alt i et glass med lokk og rist godt.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk sous vide potet
2 fedd hvitløk, presset
1 pk sei, ternet
50 g smør*
2 dl melk*
1 egg

1 brokkoli, buketter

1⁄2 salat, kuttet
1⁄2 agurk, skivet
2 tomater, skivet

salt og pepper*
olivenolje*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes