Ha 1 del ris i 2 deler vann med en klype salt i en gryte og kok opp. Når det koker – rør rundt en gang og skru ned varmen. La det småkoke under lokk i 15-18 minutter til alt vannet er absorbert. Ha i mer vann dersom risen ikke er ferdig.

Ha løk, hvitløk, tomat, halvparten av korianderen og ingefær i en foodprosessor (evt. bruk stavmikser) og kjør sammen til en ”paste”. 

Varm en gryte med litt olje. Tilsett ”pasten” og stek på middels varme et par minutter. Tilsett boksen med krydder, squash og fres et par minutter til. 

Tilsett yoghurt, kokosmelk og la det småkoke i 10 minutter.

Smak til sausen med salt, pepper, en klype sukker og limesaft. 

Tilsett fiskebitene, skru ned varmen på platen og la fisken trekke under lokk i ca. 5 minutter. Løft opp et stykke fisk og klem litt på den, flaker den seg er den ferdig. 

Server den indiske gryten med ris og resten av korianderen. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk ris

1 løk, grovhakket
1 tomat, grovhakket
3 hvitløksfedd K (kan sløyfes)
½ potte koriander, grovhakket
1 liten bit (30 g) ingefær

1 squash, ternet
1 boks indisk krydder
½ beger Rørosyoghurt
1 boks kokosmelk
1 pk sei
½ lime, saften
salt & pepper K
sukker K


K = fra kjøkkenskapet