Skrell og kutt potet i grove terninger. Kok i vann (uten salt) til det er mørt.

Legg ternet aubergine i en stor gryte sammen med litt olivenolje og salt. La det stå uten varme mens du kutter resten av grønnsakene. 

Caponata

Skru på varmen og la auberginen steke i noen minutter til det begynner å få farge.  

Tilsett rødløk, squash, stangselleri og stek videre i 2 minutter. 

Tilsett hvitløk, kapers og cherrytomat, vend rundt og sett på et lokk. Skru ned varmen til middels og la det småkoke i 5 minutter. 

Smak til med pepper og eventuelt salt – husk at kapers også er salt i seg selv.  

Stek salsicciapølsen i en stekepanne med litt olje til den er gyllen og gjennomstekt.

Sil av vannet på potetene og la det dampe litt av seg i gryten. Tilsett smør, melk og mos til puré. Smak til med salt og pepper.

Server salsiccia sammen med varm caponata og potetpure.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet
2 ss smørK
1 dl melkK

Caponata
1 aubergine, ternet
3 ss olivenoljeK
1 rødløk, grovhakket
½ squash, ternet
1 stilker stangselleri, finskivet
2 fedd hvitløk, finhakket
½ glass kapers, silt
1 pk cherrytomat, delt i to

1 pk salsicciapølser
salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet