1. Varm ovnen til 180°C.

  2. Kok blomkål og potet til blomkålen er mør. Sil av vannet, tilsett smør og mos til en puré. Smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med melk til ønsket konsistens.

  3. Legg torsken i en ildfast form og gni inn med litt olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen i 10-15 minutter til den flaker seg eller har en kjernetemperatur på 56°C.

  4. Bland sammen tomat og sjalottløk og vend inn litt god olivenolje salt og pepper.

  5. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skjær bort endene på bønnene, del dem gjerne i to. Kok bønnene i 3-4 minutter og sil av vannet.

  6. Legg en god skje tomatsalsa på fiskestykkene og server med blomkålpuré og aspargesbønner.

Tid: 30 min


1 pk torskefilet, delt
200 g potet, ternet
1 blomkål, buketter
1-2 ss smør*
melk*
1 pk aspargesbønner

tomatsalsa:
2 tomater, ternet
1/2 sjalottløk, finhakket
olivenolje*
salt og pepper*