Vi er stolte av å få våre beste biodynamiske grønnsaker fra Fokhol Gård i Stange. I motsetning til grønnsakene i butikken har disse jord på seg! Jorden bidrar nemlig til at grønnsakene holder seg friske og bevarer all den gode smaken. Etter gamle prinsipper bruker Fokhol fortsatt arbeidshest i sin produksjon for å unngå kompakt- og næringsfattig jord – så denne jorden ønsker hvertfall vi å ha på grønnsakene våre.

Økologisk skjørost er en fersk ostemasse av syrnet skummetmelk. Navnet skjørost kommer av det gammelnorske ordet «skyr», som betyr sur. Surmelkosten ble brukt lenge før de søte ostene vi kjenner til i dag. Så dersom skjørosten fortsatt ukjent for deg, er det på tide å prøve den ut!

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bak rødbetene hele i ovnen i 2 timer. La rødbetene avkjøle seg etter de er ferdige slik at du enkelt kan skrelle dem ved å gni av skallet med fingrene.

Mens rødbetene avkjøler seg: Mariner skjørosten i rikelig med god olivenolje, litt salt og pepper.

Del rødbetene i grove biter og vend med spinat, sitronsaft, fingersalt og litt balsamicoeddik.

Fordel salaten på et fat og dryss skjørosten over.

Tid: 2 timer +


1 boks skjørost fra Røros
500-600 g rødbeter
Ekstra jomfru olivenolje
100 g baby spinat
sitronsaft
balsamicoeddik
salt og pepper