Skrell potet og kutt i 2 x 2 cm store terninger. Kok i saltet vann til de er møre. Når det er 2-3 minutter igjen av koketiden tilsett de grønne bønnene og la det koke ferdig. Sil av vannet og la det avkjøle seg på benken mens du tilbereder resten av maten.

Mens potet koker:

Kutt tomat i små terninger og bland med skjørosten i en liten skål. Mariner blandingen i litt god olivenolje, salt, pepper og sitronsaft.

Bland rømme med dijonsennep og hakket dill. Smak til med salt, pepper og litt flytende honning. Tilsett vann til du får en passende konsistens, som en litt kremet dressing.

Høvle agurk i tynne bånd. Vask salat og tørk den godt. Kutt laks i biter.

Anrett salaten på tallerkener: Fordel agurk, potet, bønner, grovhakket dill, laks, marinert skjørost og en god skje dressing.

Tips:
Ikke alle barn har dijonsennep som sin favoritt, del da bare dressingen i to og lag en med og en uten.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet – i terninger
150 g bønner
salt*

1 boks skjørost
1 tomat – i terninger
ekstra jomfru olivenolje*
salt og pepper*
sitron*

2 ss rømme
1-2 ss vann
1/3 pt dill
1 ts dijonsennep*
salt og pepper*
flytende honning*

2/3 Agurk – i bånd
1 pk salat – vasket og revet
1 pk røkelaks – i biter
1/3 pt dill

*Fra kjøkkenskapet