1. Varm ovnen til 200°C.

    Rotgrønnsaks Rösti:

  2. Skrell potet, gulrot og pastinakk, riv alt sammen på den
    grove siden på rivjernet. Vend sammen med litt salt og kvernet pepper. La stå på benken i minimum 5 minutter – saltet vil trekke ut væsken av rotgrønnsakene.

    Bønnegryte:

  3. Fres ternet løk, squash og hvitløk i en kjele sammen med
    litt smør.

  4. Ha i en klype sukker, ett laurbærblad og hell over 1 glass med tomatpassata.

  5. Sil av, skyll bønner og vend inn i gryten. Legg på lokk og la det småkoke i ca. 15 minutter.

    Mens bønnegryten koker:

  6. Klem ut væsken av de revne rotgrønnsakene.

  7. Varm en stekepanne (helst en ”non stick” panne hvis du har) med litt olje og smør.

  8. Tilsett alt av de revne rotgrønnsakene i pannen og trykk det ned til en jevn flat, litt tykk, pannekake. Stek på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side. Bruk et stort lokk eller tallerken til hjelp når du vender röstien.

  9. Stek rotgrønnsaksröstien ferdig i ovnen i ca. 15 minutter. Del röstien i biter når den er ferdig.

  10. Smak til bønnegryten med salt, pepper og finhakket persille. Topp bønnegryten med smuldret fetaost og server med rotgrønnsakrösti.

Tid: 30-40 min


600 g potet, revet
400 g gulrot, revet
400 g pastinakk, revet

1⁄2 squash, ternet
1 løk, ternet
1 boks smørbønner
1 boks kidneybønner
1 glass tomatpassata
1⁄2 bunt persille, finhakket
2 fedd hvitløk, knust
1 laurbærblad*
1 klype sukker*

1 fetaost, smuldret

salt & pepper*
olje & smør til steking*

 


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes