1. Varm ovnen til maks.

  2. Kok byggperler etter anvisning på pakken. 

  3. Smelt smøret og la det putre på litt under middelsvarme til det får en nøttebrun farge. Hell det brunede smøret forsiktig over i en bolle, pass på at bunnfallet ikke blir med. 

  4. Skrell og kutt grønnsakene: Gulrøtter og pastinakk i to på langs, sellerirot og jordskokk i grove biter. 

  5. Kok opp en kjele med godt saltet vann og kok rotgrønnsakene i 5 minutter. Sil av vannet og ha grønnsakene i en ildfastform eller langpanne. Hell over det brunede smøret og press over sitronsaft. Bak i ovnen i ca. 15. minutter til de gylne og brune i kantene. 

  6. Kok eggene til de er bløtkokte ca. 6 minutter. Avkjøl i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og skrell forsiktig. 

  7. Dryss persille over rotgrønnsakene, topp med bløptkokt egg og server med byggperlene.

 


 

Middagstips

Vil du ha en litt fyldigere smak på byggperlerne? Tilsett en terning grønnsaksbuljong i kokevannet og tilsett litt finhakket sjalottløk rett før servering.

 

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk byggperler

80 g smør

600 g gulrot
400 g pastinakk
1 sellerirot
200 g jordskokk
1⁄2 sitron
1⁄2 bunt persille, grovhakket

1 pk egg

salt & pepper*


 *fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes