Varm ovnen til 200°C.

Lag potetkaker
Riv potet, søtpotet og sellerirot på et rivjern. Vend inn 1 ts salt og la det stå og hvile på kjøkkenbenken i 5 minutter.

Klem ut væsken av de revne grønnsakene. 

Varm en stekepanne (helst en ”non stick” panne hvis du har) på høy varme med litt olje og smør.

Tilsett de revne grønnsakene i pannen og trykk det ned til en jevn, flat, litt tykk pannekake. Stek i ca. 2 minutter på hver side. Bruk et stort lokk eller tallerken til hjelp når du vender potetkaken – legg oppå pannen og vend for å få ut hele kaken. 

Stek potetkaken ferdig i ovnen i ca. 15 minutter.

Kok eggene til de er bløtkokte ca. 6 minutter. Avkjøl i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og skrell forsiktig. 

Lynsyltet chilikål
Varm sukker i en kjele til det er lysebrunt, som karamell. Tilsett ingefær, chili, limesaft, eddik, soya og rør alt sammen. Tilsett deretter finstrimlet gulrot, grønnkål og kål. Sett på et lokk og la det koke sammen i 2 minutter. 

Del potetkaken i porsjoner. Server med chilikål, en skje rømme og et egg på toppen slik at plommen får renne utover kaken når du skjærer gjennom. 

Tid: 30-40 minutter


600 g potet, skrelt og revet
400 g søtpotet, skrelt og revet
1 sellerirot, skrelt og revet

Lynsyltet chilikål
2 ss sukker*
1 ss ingefær, revet
½ grønn chili, finstrimlet
1 lime, saften
2 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik*
1 ss soya*
2 gulrot, finstrimlet
1 pk grønnkål, renset og finstrimlet
½ kål, finstrimlet

1 pk egg

½ beger Rørosrømme
½ potte persille
smør til steking*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet.