Varm ovnen til 200°C.

Kok quinoa etter anvisning på pakken.

Riv rotgrønnsakene grovt med et rivjern. Vend sammen med salt og pepper, og la det hvile i 5 minutter. 

Varm en stekepanne med litt nøytral olje og smør på middels varme. 

Klem ut vannet av de revne grønnsakene og klapp små lapper som du legger direkte i stekepannen. Alternativt kan du ha oppi alt fyllet og presse ned til en stor ”pannekake”. 

Stek röstien til de er gylne på begge sider. Ha de over i en ildfast form eller et stekebrett og stek ferdig i ovnen i 10 minutter. 

Bland sammen ingrediensene til quinoasalaten. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og olivenolje

Smak til Rørosyoghurten med honning, salt og pepper 

Server rösti med quinoasalat og yoghurtdressingen

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Rösti
700 g potet, skrelt
200 g gulrot, skrelt
200 g persillerot, skrelt

quinoasalat
1 pk guinoa
1 pk cherrytomat, delt i to
1 pk spinat, vasket
½ fennikel, høvlet tynt
1 pk sukkererter
½ sitron, saften
olivenolje K

½ beger Rørosyoghurt
1 ss honning K

smør & olje til steking K
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet