1. Kok opp en kjele med vann, legg posen med potet i vannet og la den trekke på lav varme til resten av maten er klar.
     
  2. Bland sammen ingrediensene til agurksalaten. Jo lenger den får stå, jo bedre blir den.
     
  3. Bland 3 dl melk og 3 dl vann i en kjele. Kok gulrot og purre i væsken i ca. 4 minutter. Spar på kokekraften når du siler av grønnsakene!
     
  4. Kok opp en stor kjele med vann. Når det koker, skru ned varmen til lav, tilsett fisken og la den trekke under lokk i 5-10 minutter. Løft ut fisken av vannet og la den renne av seg på litt tørkepapir. Den er ferdig når den flaker hvis du trykker lett på den.
     
  5. Smelt smør i en kjele og visp inn melet. Spe med litt og litt av kokekraften fra gulrøttene mens du visper til en hvit saus. Tilsett gulrot og purre, og smak til med salt, pepper og litt revet/malt muskat.
     
  6. Server røkt torsk med poteter, agurksalat og stuede grønnsaker.

Middagstips

Gjør som bestemor ville gjort, lag eggesmør! Kok 2 hardkokte egg og smelt 150 g smør. Del eggene på langs så på tvers på en eggedeler slik at du får terninger og vend inn i smøret.

Tid: 30-40 minutter


700 g potet
1 pk røkt torsk  

stuede grønnsaker
3 dl melk *
3 dl vann
500 g gulrot, tynne skiver
½ purre, tynne skiver
2 ss smør*  
2 ss mel*
salt*
malt/revet muskat*

agurksalat
½ agurk, skivet med ostehøvel
1 ss eddik*
½ ts salt*
½ ss sukker*
1-3 ss vann


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes