1. Varm ovnen til 180°C.
     
  2. Kutt potet i terninger og kok til det er mørt. Sil av vannet og sett kjelen tilbake på varmen og la potetene dampe godt av seg.
     
  3. Mens potetene koker: Kutt og vend sammen ingrediensene til salsaen, smak til med salt og pepper og la den stå og trekke smak til resten av maten er klar.
     
  4. Kutt rødkål i så tynne strimler du klarer. Mos sammen kokt potet, rødkål, ternet løk, knust hvitløk og tacokrydder til en burgerfarse. Farsen skal være så fast at du kan forme burgere med hendene. Er farsen for våt kan du spe med litt kikert- eller hvetemel. Form massen til størrelse som passer i burgerbrødene og press dem flate.
     
  5. Varm en stor panne med litt olje og stek burgerne til de er gylne på begge sider.
     
  6. Varm burgerbrødene noen minutter i ovnen.
     
  7. Server rødkåltikki på burgerbrød med salat og salsa.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk burgerbrød
500 g potet
1⁄2 rødkål, finsnittet
1 løk, ternet
2 fedd hvitløk, knust
1 pk tacokrydder
kikert- eller hvetemel*

Salsa
3 tomater, fine terninger
1⁄2 agurk, fine terninger
1⁄2 rødløk, fine terninger
1 boks smørbønner, silt og grovhakket
1⁄2 pt koriander, grovhakket
1 lime, saften
2 ss olivenolje*

1 pk salat

salt & pepper*
olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes