1. Varm ovnen til 230°C. 

  2. Legg grønnsakene til suppen i en ildfast form og vend inn litt olje. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til de er myke og har fått farge. 

  3. Finn frem en kjele som rommer minimum 2 liter, tilsett grønnsakene, laurbærblad hvis du har, vann og buljongterning. La suppen småkoke under lokk i 10 minutter til grønnsakene er helt møre. 

  4. Kok opp vann, rikelig med salt. Kutt av endene på aspagesbønnene og kok i 2 minutter. Sil av vannet og skyll bønnene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. 

  5. Strimle bønnene på langs eller kutt i biter, bland med cottage cheese og smak til med salt og pepper. 

  6. Kjør suppen slett med en stavmikser eller kjøkkenmaskin/blender. Ta på forkle og pass på så du ikke spruter ned kjøkkenet. Rosa suppe er finere enn rosaflekkede vegger og klær. Et lite bonustips er å tilsette 1 ss smør i suppen. Dette gjør underverker for smaken, men kan såklart sløyfes for sunnhetens skyld. 

  7. Smak til med salt og nykvernet sort pepper, øs opp suppen og topp med cottage cheese blandingen.

 


 

Middagstips

Blir det rester av cottage cheeseblandingen er det super godt på knekkebrød til frokost eller lunsj.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Suppe:
600 g rødbeter, skrelt og kuttet i båter
200 g potet, skrelt og kuttet i båter
1 løk, skrelt og kuttet i båter
2 gulrøtter, skrelt og kuttet i biter
2 fedd hvitløk, hele
1 laurbærblad**
1,4 liter vann
1 terning grønnsaksbuljong*
1 ss smør**

1 beger cottage cheese
1 pk aspargesbønner

salt & pepper*
stekeolje*


 *fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes