1. Varm ovnen til 230°C.

  2. Kutt søtpotet i tynne staver. Legg i en ildfast form sam- men med 1 ss smør, litt salt og kvernet pepper. Stek i ovnen i ca. 25 minutter. Snu potetene et par ganger med hjelp av en stekespade underveis. Søtpoteten skal ha litt ”brente” kanter.

    Lag rødbet- og kikertburgere:
  3. Sil og skyll kikerter. Legg kikerter i en stor bolle, knekk i egg og kjør sammen med en stavmikser til en puré. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

  4. Riv rødbeter på den grove siden av rivjernet og vend inn i pureen sammen med rødløk, hvitløk, kikert- eller hvetemel, salt og nykvernet pepper. La deigen stå og svelle et par minutter.

  5. Form deigen til tykke ”burgere” med hjelp av hendene. Fukt hendene men litt vann for å forme deigen lettere. Stek burgerne i en varm panne med litt smør i ca. 2 minutter på hver side, før du steker de ferdig i ovnen i ca. 15 minutter.

    Lag avocadosalsa:
  6. Bland sammen ingrediensene til avocadosalsaen og smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.

  7. Varm burgerbrødene et par minutter i ovnen. Del burgerbrødene i to og legg først på litt rømme, så salat, burger, avocadosalsa og ”burgerbrødlokket” – Eller sett alt frem på bordet slik at alle kan sette sammen sin egen burger. Server med søtpoteter.


Middagstips

Bruk det melet du har for hånd. Vi bruker kikertmel da det er en utrolig fin måte å få inn nok en proteinkilde i retten - slik at vi får alle de aminosyrene vi behøver.

Tid: 45 min


600 g søtpotet, i staver

Rødbete- og kikertburger:
2 bokser kikerter, silt & skylt
2 egg
500 g rødbeter, grovt revet
1⁄2 rødløk, finhakket
2 ss hvetemel eller kikertsmel*
2 fedd hvitløk, finhakket/revet

Avocadosalsa:
1 avocado, finhakket
1⁄2 bunt persille, finhakket
2 tomater, finhakket
1⁄2 rødløk, finhakket
1⁄2 grønn chili, finhakket
1⁄2 sitron, saften

1 salat, vasket og revet
1⁄2 beger rømme
4 hamburgerbrød

smør eller olje til steking*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes

 


Server uten burgerbrød for glutenfri oppskrift.