Varm ovnen til 230°C.

Kok poteter og lag potetpuré
Skrell og kutt potet i terninger. Kok i vann (uten salt) til de er møre. Salt i vannet vil gjøre stappen limete – så vær obs på dette når du lager potetpuré- eller mos i fremtiden også. 

Sil av vannet på potetene og mos med litt smør, melk, salt og pepper. Vi liker at pureén er litt løs og luftig slik at den oppleves lettere, så spe gjerne med litt ekstra melk. 

Mens potetene koker
Fordel blomkålen utover et stekebrett og vend inn litt olivenolje, salt, pepper og gjerne en klatt smør. Bak i ovnen i 15 minutter til den begynner å bli svart. 

Legg cherrytomatene inn i ovnen sammen med blomkålen og stek brødet på en rist over grønnsakene. Ta ut grønnsakene og brødet etter 5 minutter.  

Bland sammen kapers, sitronsaft og ramsløk. Vend sammen med de ovnsbakte grønnsakene og smak til med salt og pepper. 

Server grønnsakene med potetpuré, nystekt brød og godt smør. 

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


700 g potet, skrelt/ternet
1–2 dl melk K
2 ss smør K

2 blomkål, små buketter
1 pk cherrytomat
1 glass kapers
½ sitron, saften
1 bunt ramsløk, kuttet
3 ss olivenolje K

½ brød

salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet