Kok opp vann og bland ut buljongterningen slik at du får ferdig kraft.

Finn frem en vid kjele. Fres løk og hvitløk i en blanding av smør og olje til den er blank. Tilsett risottorisen og la den frese med på middelsvarme til den også er blank. Pass på at risen ikke tar farge.

(Har du en slant hvitvin heller du den i gryten og lar den koke nesten helt inn mens du rører – eller gå til neste steg.)

Tilsett et par øser kraft i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Gjenta dette helt til risen er al dente og konsistens- en er som en tynn risengrynsgrøt. Dette tar ca. 20 minutter.

Legg noen klatter smør og revet parmesan i gryten. Sett på et lokk og la det stå og hvile i 3-4 minutter.

Mens risottoen hviler, stek sopp til den er gyllen. Tilsett squash og grønnkål, og la det surre et par minutter. Deler av grønnsakene kan du blande inn i risottoen, mens resten kan du bruke som topping når du serverer. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Spe eventuelt med litt mer kraft dersom risottoen oppleves som grøtete eller for tykk. Når du øser opp risottoen på tallerkenene skal den skli litt utover.

Middagstips:
Server gjerne med en grønn salat!

Tid: 40 min
Antall personer: 4


1⁄2 stk løk, finhakket
1 fedd hvitløk*, finhakket
260 g risottoris (3 dl)
8 dl vann (eller 6 dl vann + 2 dl hvitvin*)
1 stk buljongterning*
1 klatt smør*
1⁄2 pk parmesan, revet

200 g aromasopp, i biter
1⁄2 stk squash, i biter
100 g grønnkål, revet/hakket

1⁄4 stk sitron*
salt og pepper*