1. Kok opp vann og bland ut buljongterningen slik at du får ferdig kraft.

  2. Finn frem en vid kjele og fres risottorisen på middels varme i litt olje til den er blank. Pass på at risen ikke tar farge.

    (Har du en slant hvitvin heller du den i gryten og lar den koke nesten helt inn mens du rører – eller gå til neste steg.)

  3. Tilsett et par øser kraft i gryten og la det koke nesten helt inn mens du rører. Gjenta dette helt til risen er ”al dente” og konsistensen er som en tynn risengrynsgrøt. Dette tar ca. 20 minutter.

    Mens risottoen koker:
  4. Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek pølsen til den er gyllen og har fått en fin stekeskorpe. Tilsett purre, rødløk, paprika og aspargesbønner. Stek på litt over middels varme til løken er blank og aspargesbønnene er ferdig.

    Når risottoen er klar:
  5. Vend chorizoblandingen, cherrytomater og revet grana padano ost inn i risen og rør rundt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Er risottoen for tykk kan du spe inn litt mer kraft eller vann. Risottoen skal være så løs at det sklir litt ut over tallerken når du serverer.

Middagstips

Begynner grønnsakene og pølsen å brenne seg litt fast i stekepannen? Tilsett en liten skvett vann, så ”kokes” pannen ren.

Tid: 35 minutter
Antall personer:
4


1,2 l vann
1 kyllingbuljongterning
350 g risottoris

1 pk chorizopølse, skivet
1⁄2 purre, finsnittet
1⁄2 rødløk, ternet
1 paprika, i biter
1 pose aspargesbønner, delt i to
1 boks cherrytomat, delt i to
1⁄2 grana padano ost, revet
salt og pepper*
olje til steking*
smør*
1⁄2 sitron, saften


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes