1. Stek løk og stangselleri i en stor kjele med litt olje til det er blankt. Tilsett hvitløk, litt nykvernet sort pepper og la det surre videre et minutt. Vend in tomat, sitronsaft og la det koke inn. Tilsett deretter potet, gulrot, laurbærblad, buljongterning, vann og la det småkoke under lokk i 15 minutter.

  2. Tilsett smørbønner og kok videre i 5 minutter. Vend inn strimlet svartkål og smak til med salt og pepper.

  3. Rist brødskiver i en brødrister, i ovnen eller i en stekepanne med litt smør. Brødet behøver ikke være ferskt - kast mindre brød og bli heller flinkere på å gi nytt liv med risting!

  4. Legg den ristede brødskiven i en dyp skål og øs over ribollita-suppen og topp med noen dråper god olivenolje.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 løk, finternet
1 stilk stangselleri, finternet
1 - 2 fedd hvitløk, finhakket eller revet
2 tomater, ternet
½ sitron, saften
3 poteter, ternet
2 gulrøtter, ternet
1 laurbærblad*
1 terning grønnsaksbuljong*
8 dl vann
1 boks smørbønner, silt/skylt
1 pk svartkål, vasket og strimlet
2 skiver brød*

olivenolje*
salt & pepper*


*Fra kjøkkenskapet

 


For glutenfri oppskrift, erstatt bulgur med quinoa.