En god ribbe starter alltid med råvaren. Se etter en ribbe, fra en gris som har levd godt og lenge, med et fettlag på minimum en halv cm mellom svoren og kjøttet, hvor fettlaget er jevnt fordelt. Åsrunn gir i tillegg ribben tid og kjærlighet. Resultatet er en saftig, mør ribbe som faller fra hverandre med poppende sprøtt svor. Slik gjør hun det:

Gni ribben inn med salt og pepper, og la den ligge i kjøleskapet i 2 døgn.

Varm ovnen til 80°C.

Legg ribben på et stekebrett. Rull sammen litt folie eller bruk en skål for å bygge opp under midten av ribben. Det er viktig at man får en helling slik at fettet skal kunne renne av under steking og gi sprøtt svor. Tilsett litt vann i bunnen av stekebrettet så får du også en deilig sky du kan servere til ribben.

Sett ribben inn i ovnen ca. klokken 08 på morgenkvisten og la den stå i ovnen hele dagen.

Ca. 1 time før servering – Sett opp varmen til 180°C med varmluft til ribben har fått farge. Deretter skrur du opp temperaturen til 250°C, til du ser svoren poppe opp. Følg nå med slik at du ikke svir svoren.

La ribben hvile på kjøkkenbenken i ca. 20 minutter før servering.

Tips

Ribben kan også gjerne stå over natten på 80°C. Da har man ferdigstekt ribbe til 1. Juledagsbrunsjen. Åsrunn serverer denne ribben til førjulsmiddagen med familien. I tillegg til den klassiske skyen, serverer hun den med hjemmelaget BBQ-saus. Utradisjonelt, men undervurdert!

Ribbe, med rutet svor
salt og pepper
sølvpapir eller en skål/asjett
Bakebrett

 

Server ribben med ditt beste tilbehør.