1. Varm ovnen til 200°C.
     
  2. Fordel linsene i bunnen av en ildfast form. Fordel paprika, squash, aubergine, løk, chili og tomat lagvis på toppen.
     
  3. Riv eller knus hvitløk og bland med timian og olivenolje. Fordel oljen over grønnsakene i formen.
     
  4. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i ovnen i ca. 50 minutter. Skru ovnen opp til 230°C, fjern folien og stek ferdig i ca. 15 minutter til grønnsakene er fine og gylne.

Middagstips

Har du det travelt? Stek grønnsakene møre i en stor panne først før du legger de i formen. Stek i ovnen uten folie til det har fått farge, ca. 20-30 minutter.

Tid: 60+ minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1⁄2 paprika, tynne strimler
2/3 squash, tynne skiver
1 aubergine, tynne skiver
2 løk, tynne skiver
1 chili, finkuttet
3 tomater, skivet

1⁄2 potte timian, finhakket
3 fedd hvitløk, revet/presset
1⁄2 dl olivenolje*

1 boks linser


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes