1. Varm en stor gryte med litt olje. Stek sopp, aubergine, gulrot, løk og hvitløk til det er godt brunet. Tilsett vann, soyasaus og curry paste. La det koke i minst 15 minutter slik at kraften får trekke ut alle de gode smakene av grønnsakene.
     
  2. Kok nudlene etter anvisning på pakken og skyll i kaldt vann etter koking.
     
  3. Når suppen har kokt i minst 15 minutter - tilsett squash, purre, kikerter, limesaft og la det koke i 4 minutter. Tilsett tilslutt nudlene og la de bli gjennomvarme.
     
  4. Server ramen med nudler og topp med hakket koriander.

Middagstips

Da vi folk er så forskjellige når det kommer til sterk mat, vil vi foreslå at du starter med 1 ss thai curry paste og så smaker til med mer hvis det trengs.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


1 pk sobanudler
1 pose sopp, skivet
1⁄2 aubergine, småternet
200 g gulrot, revet
1 løk, skivet
3 fedd hvitløk, finkuttet
8 dl vann
1⁄2 dl soyasaus*
1 ss curry paste
1⁄2 boks kikerter, grovhakket
1⁄2 squash, halvmåner
3⁄4 purre, tynne skiver
1 lime, saften
1⁄2 pt koriander, grovhakket

olje til steking*


*fra kjøkkenskapet
**kan sløyfes