Varm ovnen til 230°C.

Skyll quinoa med en sil i kaldt vann og kok etter anvisning på pakken. Tilsett eventuelt en buljongterning i kokevannet for ekstra smak.

Kok opp en kjele med godt saltet vann.  Skrell og kutt grønnsakene som beskrevet. Kok gulrot, persillerot og pastinakk i ca. 4 minutter. Sil av vannet og la det renne godt av seg i et dørslag. 

Kle en langpanne med bakepapir og spre de kokte grønnsakene utover med litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til de er møre og gylne. 

Vend sammen fetaost, tomat og halvparten av persillebunten. Smak til med salt og pepper.

Vend de ovnsbakte grønnsakene med quinoa og resten av persillen. Smak til med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Server quinoasalaten toppet med tomat- & fetasalaten. 

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


600 g gulrot, i staver
400 g persillerot i staver
600 g pastinakk, teninger
1 løk, i båter

1 pk quinoa
1 sitron, saften
1 buljongterning* (kan sløyfes)

4 tomat, ternet
1 feta, ternet

1 bunt persille, grovhakket
olivenolje*
salt & pepper*


*fra kjøkkenskapet