Varm ovnen til 190°C.

Kok bulgur etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning for ekstra smak. La bulguren avkjøle seg litt når den er ferdig. 

Fres purre og løk i litt smør til den er myk.

Pisk sammen egg, melk og litt pepper. Husk at røkelaks er naturlig salt, så vi dropper saltet her. 

Legg purre og løk i quichebunnen, hell over eggeblandingen og bak i ovnen til eggene setter seg, ca. 20 minutter.

Når bulguren har fått avkjølt seg litt, vend inn resten av ingrediensene til bulgursalaten. Smak til med salt og pepper. 

Topp quichen med røkelaks og server med bulgursalat.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Quiche
1 purre
2 løk
6 egg
2 ss melkK
1 quichebunn
1 pk røkelaks

Bulgursalat
1 pk bulgur
1 grønnsaksbuljongterningK
½ agurk, ternet
1 paprika, ternet
1 pk cherrytomat, halvert
½  sitron, saften
½ potte persille, hakket
2 ss olivenoljeK

salt & pepperK


K = Fra kjøkkenskapet 


 For glutenfri oppskrift lag ovnsomelett - ha fyllet i en ildfast form istedet for en quichebunn. Erstatt bulgur med quinoa.