Forvarm ovnen til 180°C

Pisk sammen 4 egg, 2 dl melk/vann, smak til med salt og pepper.

kutt bacon, kutt sopp, purre og halve fennikelen som beskrevet ved siden av. Fres baconet i en stekepanne med olivenolje. Når baconet begynner å bli gyllent tilsett soppen og la det steke med til den har fått litt farge. Tilsett deretter fennikel og purre, la dette surre med til blank.

Legg bacon og soppblandingen i paiformen, hell eggeblandingen over og stek i ovnen til eggeblandingen ”setter” seg,  ca. 20 minutter.

Sil av laken på bønnene og tilbered couscous etter anvisning på pakken.

Vask og riv salat, kutt tomat, fennikel og agurk som beskrevet. Bruk en mandolin eller ostehøvel for å kutte tynne bånd. Bland sammen med bønnene og couscousen. Smak til med god olivenolje, salt og pepper.

Server paien og salaten gjerne med litt yoghurt.

Tid: 30-40 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


4 stk egg
2 dl melk eller vann*
salt og pepper*

1 pk bacon – i terninger
150 g sopp – i skiver
½ stk fennikel – i tynne skiver
½ stk purre – i tynne ringer
2 ss ekstra jomfru olivenolje*

1 quicheskall

3 dl couscous
1 boks smørbønner
200 g tomater – i terninger
½ stk salat – vasket og revet
½ stk agurk – i tynne bånd
½ stk fennikel – i tynne bånd

1/3 beger yoghurt (kan sløyfes)

*Fra kjøkkenskapet

Lag som en omelett for glutenfri oppskrift. For melkefri oppskrift erstatt melk med valgfri plantemelk.