Varm ovnen til 190°C.

Kok bulgur etter anvisning på pakken. Tilsett gjerne en buljongterning for ekstra smak. La bulguren avkjøle seg litt når den er ferdig. 

Fres rød- og gul løk i litt smør til den begynner å ta farge, tilsett purre og la det hele surre med til purren er myk.

Pisk sammen egg, melk og litt pepper. Husk at fetaost er naturlig salt, så vi dropper saltet her. 

Legg den stekte løken og purren sammen med fetaosten i quichebunnen, hell over eggeblandingen og bak i ovnen til eggene setter seg, ca. 20 minutter.

Når bulguren har fått avkjølt seg litt, vend inn resten av ingrediensene til bulgursalaten. Smak til med salt og pepper. 

Server quichen med bulgursalat.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


Bulgursalat
1 pk bulgur
1 grønnsaksbuljongterning K
½ agurk, ternet
1 paprika, ternet
1 pk cherrytomat, halvert
½  sitron, saften
½ potte persille, hakket
2 ss olivenolje K

Quiche
1 løk
1 rødløk
½ purre
6 egg
2 ss melk K
1 pk fetaost, ternet
1 quichebunn

smør K
salt & pepper K


K = Fra kjøkkenskapet 


 For glutenfri oppskrift lag ovnsomelett - ha fyllet i en ildfast form istedet for en quichebunn. Erstatt bulgur med quinoa.