Varm ovnen til maks temperatur. 

Kok opp en stor kjele med saltet vann til rotgrønnsakene.

Kutt rotgrønnsakene i små terninger og kok i 5 minutter.

Sil av vannet og la det renne litt av seg i et dørslag. 

Ha grønnsakene over på et bakebrett sammen med løk, pølse, squash, litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen til grønnsakene er brune i kantene og pølsen er ferdig. 

Bland sammen ingrediensene til syltelaken og vend inn agurken. 

Stek egg til speilegg.

Server pytt i panne med syltet agurk, hakket persille og stekt egg.

Tid: 35 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


400 g potet
300 g gulrot
300 g pastinakk
1 løk, ternet
1 pk pølser, skiver
1 squash, ternet

syltet agurk
1 ts eddik K
1 ts sukker K
2 ss olivenolje K
½–1 ts salt K
1 agurk, skivet

4–6 egg
½ bunt persille, finhakket
nøytralolje K
salt & pepper K


K = fra kjøkkenskapet