Sett på en kjele med vann. Skrell, kutt i små biter- og kok potetene.

Kok linser etter anvisning på pakken.

Finsnitt purre og skyll i lunkent vann.

Når potetene er møre, hell av vannet og la poteten dampe av seg i kjelen. Mens poteten damper av seg i kjelen:

Varm en kjele med olje på middels varme. Fres purren til den er blank. Purren skal ikke ta farge, så rør ofte. Tilsett de kokte potetene, grønnsaksbuljong og kok opp. Når det koker, kjør suppen glatt med en stavmikser.

Legg en god skje med røde linser i suppeskålen og øs opp suppen. Server med rugbrød og godt smør.

Tid: 30 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Antall personer: 4


2 ss olje
400 g potet
2 stk purre
1 liter grønnsaksbuljong*
3 dl linser
1 stk rugbrød fra Kolonihagen Bakeri

*Fra kjøkkenskapet

For glutenfri oppskrift erstatt rugbrød med glutenfritt brød