1. Varm oven til 200°C.

  2. Varm en stor gryte med litt smør og stek hakket hvitløk og purre til det er mykt, men ikke fått farge. Tilsett ter- net potet, sitronsaft og buljong. Sett på lokk og la det småkoke i 20 minutter til potetbitene er møre.

  3. Stek hirsebrødet i ovnen i 5-7 minutter.

  4. Kok opp en kjele med vann, tilsett linsene og kok i 6 minutter. Sil av vannet.

  5. Tilsett fløte i suppen og kjør med en stavmikser til en glatt suppe. Juster muligens med litt mer væske hvis du vil ha den tynnere. Smak til med litt salt og pepper.

  6. Vask grønnkålen, fjern de grove stilkene og riv bladene i grove biter. Stek grønnkål i litt smør på høy varme i ca. 1 minutt. Tilsett linsene, rør om og smak til med litt salt, pepper og finhakket persille.

  7. Legg opp linser og grønnkål i hver suppeskål, øs opp suppen og topp med litt god olivenolje. Server med nystekt brød.

Tid: 30 min


1 purre, skivet
2 fedd hvitløk, grovhakket
800 g potet, ternet
1 sitron, saften
1 liter grønnsaksbuljong*
1 fløte

1 hirsebrød

1 pk grønnkål
1 pk linser
1⁄2 bunt persille, finhakket
salt og pepper*
olivenolje*
smør*


*Fra kjøkkenskapet
**Kan sløyfes


For glutenfri oppskrift, sløyf brødet